TOP NEWS

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas mattis nisi felis, vel ullamcorper dolor. Integer iaculis nisi id nisl porta vestibulum.

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Το χρώμα τιρκουάζ

Το χρώμα τιρκουάζ δανείζεται το όνομα του γαλαζοπράσινου ομώνυμου ορυκτού, το οποίο έχει Γαλλική καταγωγή και σημαίνει «από την Τουρκία», καθώς οι Ευρωπαίοι έμποροι του Μεσαίωνα το αγόραζαν στα Τούρκικα παζάρια, όπου είχε φτάσει από τα ορυχεία της Περσίας.
Ανάλογα με την περιεκτικότητά του σε σίδηρο και χαλκό, το χρώμα του ορυκτού κυμαίνεται ανάμεσα σε γαλάζιο και πράσινο. Ακόμη, κατά την κρυσταλλοθεραπεία, θεωρείται προστατευτικός κρύσταλλος ενάντια στην αρνητική ενέργεια που ενισχύει τη θετική σκέψη και την ηρεμία στο σπίτι.
Έτσι λοιπόν, οι αποχρώσεις του turquoise (Ελλ. καλλαίτης) αποτελούν μια ακόμα χαλαρωτική, δροσερή και άκρως καλοκαιρινή επιλογή για τη διακόσμηση του σπιτιού μας. Το δροσερό και παιχνιδιάρικο του χρώμα μπορεί να συνδυαστεί με πολλά άλλα χρώματα και στιλ, προσφέροντας καλαισθησία, ζωντάνια και θετική διάθεση σε οποιαδήποτε χώρο.
Συγκεντρώσαμε μερικές όμορφες ιδέες για το πως μπορείτε να εντάξετε τις αποχρώσεις αυτού πολύτιμου και διαχρονικού ορυκτού στη χρωματική παλέτα της εσωτερικής ή και εξωτερικής διακόσμηση του σπιτιού σας.

0 σχόλια: